19.1.2018 Nová funkce

Umístění produktů mezi Heureka Top50

Přidali jsme do Cenového automatu novou šikovnou funkci, zobrazování informací o umístění vašich produktů mezi Heureka Top 50.

Co jsou Heureka Top 50 produkty

Žebříček nejpopulárnějších produktů v jednotlivých kategoriích, který je aktualizován denně na základě chování nakupujících a zájmu o jednotlivé produkty. Produkty se řadí především na základě reálných prodejů, ale na pořadí má vliv i CTR a další parametry. Více o řazení najdete v článku Heureky Měníme řazení produktů v kategoriích .

Proč je to důležité a jak vám Cenový automat pomůže

Jelikož jde o nejvíce prodávané a na Heurece zobrazované produkty, zcela jistě si zaslouží vaši speciální pozornost, a to ze dvou hlavních důvodů.

1. Optimalizace produktového portfolia
Mít v nabídce produkty, které zákazníci nejvíce chtějí a nakupují, je jistě logicky cíl každého obchodníka, chce-li uspět. Pokud se zaměřujete například na prodej bílé techniky, pak je zřejmě chybou nemít v nabídce nejprodávanější produkty v klíčových segmentech jako jsou pračky, ledničky nebo myčky nádobí. Jak ale jednoduše zjistit, které nejpopulárnější produkty vám v nabídce chybí?

Na to vám nyní Cenový automat dá přesnou odpověď. Umí propojit informace o Top 50 nejpopulárnějších produktech s produkty ve vaší nabídce a přehledně vám ukáže, kolik produktů z Top 50 máte ve vaší nabídce a pro každou kategorii přesně, které produkty v nabídce máte a které vám chybí.

2. Nastavení optimální cenové strategie
V Cenovém automatu v seznamu produktů nově u každého vidíte i umístění mezi Top 50 produkty. Můžete si tak jednoduše vyfiltrovat jen tyto nejpopulárnější produkty, nebo například jen produkty do 20. místa a hromadně jim nastavit jinou cenovou strategii (pravidlo). Díky této nové možnosti tak jednoduše vylepšíte vaši celkovou cenovou strategii a můžete zvýšit počty objednávek a zisk.

Kde informace o Top 50 produktech uvidíte

Tabulka s produkty / pravidly
U každého produktu je informace o jeho pozici mezi Top 50 produkty. I podle tohoto parametru se dají produkty jako obvykle filtrovat nebo řadit.

Pozice v Top50 - Pravidla

Detail produktu

Pozice v Top50 - Detail produktu

Dashboard
V nové záložce "Pozice v Top 50” najdete seznam všech Heureka kategorií, ve kterých máte aktuálně zařazené produkty. U každé kategorie pak kolik máte v nabídce produktů umístěných mezi Top 50. Čím vyšší číslo, tím samozřejmě lépe.

Pozice v Top50 - Dashboard

Výpis konkrétní Heureka kategorie s Top50 produkty
Kliknutím na “Detailní report” v dashboardu se dostanete k zobrazení konkrétní kategorie a jejímu pokrytí vašimi produkty. U každého produktu vidíte, na jaké pozici se aktuálně nachází véš e-shop mezi nejlevnějšími i bidovanými nabídkami. Přehledně je zobrazeno, které pozice/produkty vám chybí ve vašem portfoliu a na jakých pozicích jste v Heurece u jednotlivých produktů.

Heureka kategorie - Top50 produktů

Zůstaňme ve spojení

 
Petr Pánek

Petr Pánek

CEO

 +420 602 444 294
 petr.panek@cenovyautomat.cz