20.11.2017 Nová funkce

Maximální rychlost aktualizace cen i pro uživatele Mergada a bidovacích nástrojů

Poskytovat maximální rychlost aktualizace cen ve zbožových srovnávačích bylo pro nás vždy prioritou. Rychlá reakce na změny cen na trhu je jedna z konkurenčních výhoda, kterou vám Cenový automat přináší. Proto vás s potěšením chceme informovat o nové funkci, která přináší maximální rychlost aktualizace cen i pro e-shopy, který využívají služeb Mergada nebo bidovacích nástrojů.

Zpracování feedů pro zbožáky

Při využívání Mergada, bidovacích nástrojů nebo jiných služeb, které upravují vaše produktové feedy pro zbožové vyhledávače, se prodlužuje doba, kdy feedy vygenerované e-shopem jsou finálně načteny do zbožového srovnávače. Doba aktualizace informací ve zbožácích se tak prodlužuje z 0-2 hodin na 4-8h hodin nebo i více, záleží samozřejmě na počtu použitých služeb a jejich frekvenci aktualizace feedů. Takto dlouhá reakční doba je však již nepraktická pro aktualizaci cen a neumožňuje požadovanou rychlou reakci na změny nabídek konkurence.

Cenový automat nově tuto situaci řeší a umožňuje zpracovávat feedy pro zbožové vyhledávače. U produktů s aktivním pravidlem jsou ve feedech aktualizovány ceny na hodnotu aktuálně vypočtenou Cenovým automatem. Tím dojde k okamžité aktualizaci cen dle Cenového automatu a také ceny prezentované ve zbožácích a e-shopu budou maximlně synchronizované.

Pokud tedy využíváte služeb, které upravují váš feed a cesta vašeho feedu je například takováto:
e-shop ➔ Mergado ➔ bidovací nástroj ➔ zbožové srovnávače

doporučujeme využívat tuto novou funkci funkci a změnit cestu feedu na:
e-shop ➔ Mergado ➔ bidovací nástroj ➔ Cenový automat ➔ zbožové srovnávače

Přepočet feedů provádí Cenový automat každých 30 minut. Ve feedech mění jen prodejní ceny u produktů s aktivním pravidlem, ostatní informace nechává beze změny.

Konfigurace pro zpracování feedů

Provádí se v menu Konfigurace - Zpracování feedů.

Přepočítávání feedů můžete zapnout nebo vypnout a zadat url vstupních feedů pro Heureka.cz , Zbozi.cz a Srovname.cz . Pokud některý srovnávač nevyužíváte, url vstupního feedu nevyplňujte. Chcete-li využít tuto funkci i pro jiné srovnávače, prosím kontaktujte nás.

Maximální rychlost aktualizace cen i pro uživatele Mergada a bidovacích nástrojů

Po zapnutí zpracování feedů a zadání url adres vstupních feedů prosím konfiguraci uložte a vyčkejte na první přepočet feedů (vždy v celou hodinu nebo v půl). Po ověření, že na zobrazených url adresách výstupních feedů jsou v pořádku dostupné vygenerované feedy, můžete url adresy výstupních feedů zadat do konfigurací jednotlivých zbožových srovnávačů (Heureka.cz, Zbozi.cz a Srovname.cz), aby si nově načítaly feedy z Cenového automatu.

Zůstaňme ve spojení

 
Petr Pánek

Petr Pánek

CEO

 +420 602 444 294
 petr.panek@cenovyautomat.cz