25.10.2018 Nová funkce

Umožňujeme vám cestovat v čase

Od dnešního dne máte možnost cestovat v čase, tedy alespoň v rámci Heureky. Na základě přání uživatelů jsme do Cenového automatu přidali unikátní funkci TimeMachine, která vám umožňuje přenést se zpět v čase a zobrazit si produktovou kartu Heureky z minulosti. Můžete se tak zpětně podívat, jak vypadala u konkrétního produktu nabídka e-shopů ve vybraném čase.

Funkce TimeMachine vám umožňuje velmi jednoduše vidět,

  • jak se v čase vyvíjely ceny na předních pozicích,
  • jak a kdy vašich konkurenti změnili ceny,
  • kompletní nabídku všech obchodů v daném čase.

Používání TimeMachine je velmi jednoduché a intuitivní. Najdete ji v zobrazení detailu produktu v záložce TimeMachine. V levé části se vám zobrazí přehledný graf s průběhem cen pro 1-5. nejlevnější pozici a vaší ceny za posledních 10 dní.

TimeMachine - graf

Klikněte v tomto grafu na vybraný bod (na libovolné linii) a v pravé části se vám zobrazí produktová karta, jak vypadala v tento konkrétní časový okamžik.

TimeMachine - karta

Pro rychlejší orientaci je v kartě váš e-shop zvýrazněný šedým pozadím. Pro zobrazení karty z jiného okamžiku opět klikněte v grafu na příslušný bod. Mezi jednotlivými časovými okamžiky se můžete přepínat také pomocí navigačních tlačítek ◀︎▶︎.

Graf s cenami je interaktivní a můžete si v něm dle potřeby jednotlivé datové řady (pozice) libovolně skrývat a zobrazovat, stačí kliknout níže v grafu pod osou x na název požadované řady.

TimeMachine - skrývání datových řad

Případně si vybrat a zvětšit požadované časové období.

TimeMachine - graf-zoom

Funkce TimeMachine používá data, která Cenový automat sbírá každou hodinu při aktualizaci informací z Heureky. Je tedy dostupná jen pro produkty, které mají aktivní pravidlo a data jsou k dispozici pro dobu, kdy bylo pravidlo aktivní.

Máte-li nějaké nápady, jak TimeMachine ještě vylepšit, prosím podělte se s námi, rádi je zapracujeme.

 

Zůstaňme ve spojení

 
Petr Pánek

Petr Pánek

CEO

 +420 602 444 294
 petr.panek@cenovyautomat.cz