6.11.2017 Nová funkce

Jiné pravidlo pro bidované pozice

Provedli větší aktualizaci Cenového automatu a přidali jsme nové zásadní funkce, které umožňují další detailnější nastavení pravidel. Vylepšili jsme také zadávání hromadné změny pravidel a filtrování produktů.

Jiné pravidlo pro bidované pozice

Nové skvělé možnosti
Nově je možno definovat jiné pravidlo, které se aplikuje, když je váš e-shop na bidované pozici. Můžete tedy u produktu mít 2 různá pravidla, jedno pro nebidované a jedno pro bidované pozice. Cenový automat aplikuje jedno nich podle toho, jestli momentálně e-shop je nebo není na bidované pozici.

Jiné pravidlo pro bidované pozice

Typické použití
Asi nejefektivnější použití této funkce, z hlediska množství prokliků a marže, je nastavení pravidel takto:
1. Pokud není moje nabídka na bidované pozici, umísti mě na některé přední nejlevnější pozici (použití pravidla “Pozice" nebo "Cena dle pozice").
2. Je-li nabídka na bidované pozici, nastav cenu v rámci bidovaných produktů (použití pravidla “Cenová pozice v bidding")

Přidaná inteligence zajistí prokliky v každé situaci
Takovéto typické nastavení pravidel umožňuje dynamicky reagovat na situaci, kdy je váš e-shop “vytlačen” z bidovaných pozic, když konkurence nabízí vyšší cenu za proklik. Pokud vaše cena nepatří mezi nejlevnější, normálně by to pro vás znamenalo umístění někde na “neviditelné” zadní pozici mezi nejlevnějšími nabídkami a zcela jistě ztrátu prokliků a jejich snížení na minimum. Cenový automat však na tuto situaci okamžitě zareaguje a upraví cenu produktu tak, aby se váš e-shop umístil na požadované přední pozici mezi nejlevnějšími nabídkami a nepřišli jste tak o prokliky. Jakmile upravíte vaši cenu za proklik a dostanete se opět na bidované pozice, Cenový automat cenu produktu opět upraví.

Průběh typického scénáře:
1. Váš e-shop je na bidované pozici
2. Váš e-shop byl “vytlačen" z bidovaných pozic
3. Cenový automat aplikuje “Pravidlo pro pozice dle ceny” a nastavuje cenu produktu tak, aby se e-shop umístil na požadované přední pozici mezi nejlevnějšími nabídkami
4. Upravíte cenu za proklik
5. Váš e-shop je zpět na bidované pozici
6. Cenový automat aplikuje “Pravidlo pro bidované pozice” a nastavuje cenu produktu zpět

Zadávání pravidla
Zaškrtněte volbu “Jiné pravidlo pro bidované pozice” a zobrazí se vám možnost zadat jiné pravidlo pro bidované pozice. Pravidlo “Cenová pozice v bidding” je nyní možno zadat jen v části “Pravidlo pro bidované pozice”, v části “Pravidlo pro pozice dle ceny” již tato volba není. Pokud chcete aplikovat stejné pravidlo, bez ohledu na to, zda e-shop je nebo není na bidované pozici, nechte volbu “Jiné pravidlo pro bidované pozice” vypnutou.

Jiné pravidlo pro bidované pozice lze samozřejmě zadat v zobrazení detailu produktu, pravidlech (seznam produktů) i pro výrobce.

Jiné pravidlo pro bidované pozice - Pravidla Jiné pravidlo pro bidované pozice - Výrobce

Hromadná změna pravidel

Hromadně lze nyní samozřejmě zadávat pravidla v novém formátu včetně jiného pravidla pro bidované pozice.
Vylepšili jsme také samotný způsob zadávání, který je nyní vizuálně stejný, jako na dalších místech v Cenovém automatu. Zejména rozložení jednotlivých voleb na obrazovce a dynamické zobrazování dalších možností v závislosti na již vybraných volbách, např. zobrazení doplňujících voleb dle typu vybraného pravidla. Věříme, že toto nové uživatelské rozhraní vám zjednoduší a zrychlí práci se systémem.

Jiné pravidlo pro bidované pozice - Hromadná změna pravidel

Filtrování produktů

Obdobně jako u hromadné změny pravidel, lze nyní filtrovat produkty včetně jiného pravidla pro bidované pozice. Uživatelské rozhraní pro zadávání filtru bylo také vylepšeno.

Jiné pravidlo pro bidované pozice - Filtrování produktů

Zůstaňme ve spojení

 
Petr Pánek

Petr Pánek

CEO

 +420 602 444 294
 petr.panek@cenovyautomat.cz